• Servicetekniker i hela landet
 • Fri frakt
 • Sveriges ledande tillverkare
Batteriskåp MBG C1200 Pro Gen 2 i gruppen Alla produkter / Kemikalieskåp / Brandisolerat Batteriskåp hos MBG Sweden (680268)
Batteriskåp MBG C1200 Pro Gen 2
Batteriskåp MBG C1200 Pro Gen 2
Batteriskåp MBG C1200 Pro Gen 2
Batteriskåp MBG C1200 Pro Gen 2
Batteriskåp MBG C1200 Pro Gen 2

Batteriskåp MBG C1200 Pro Gen 2

Pris på förfrågan
Batteriskåp MBG C1200 Pro Gen 2 är vårt största skåp för förvaring av litiumbatterier. Skåpen är brandklassade med 90 minuters skydd för både invändig och utvändig brand. Dem är utrustade med ett avancerat larmsystem, ett branddämpande aerosolsläcksystem och teknisk ventilation för att hålla nere temperaturen i skåpet vid laddning. Allt detta tillsammans ger väldigt bra förutsättningar för att minska de skador som kan uppstå vid en eventuell brand. 

Användningsområde
Litiumbatteriet är ett av dem vanligaste batterierna som används idag. Dem finns bland annat i elektriska verktyg, trädgårdsredskap och elcyklar. Något som används dagligen i många verksamheter. Den höga energitätheten i batterierna medför en risk vid både förvaring och laddning. Batterierna kan gå i termisk rusning och plötsligt börja brinna eller explodera. Sker detta kan stora värden gå förlorade om inte batterierna är förvarade på ett säkert sätt. Batteriskåp MBG C1200 Pro Gen 2 ger gott om plats för förvaring och laddning av den större verksamhetens batterier. Här finns plats och uttag för laddning av totalt 32 st enheter. 

Brandklassning 
Skåpen har ett skydd mot både invändig brand och utvändig brand i 90 minuter och är brandklassade enligt EN 1363-1 & EN 14470-1. 

Utrustning
Som standard är Batteriskåp MBG C1200 Pro Gen 2 utrustat med 4 st flyttbara hyllor. 4 stycken jordade grenuttag för laddning med 8 st uttag vardera. Uppsamlingstråg i botten. Dörren är utrustad med ett nyckellås som hindrar obehörig åtkomst och stöld. Skåpet har inbyggt brandlarm med rökdetektor som kopplas in i fastighetens befintliga larmsystem. Varningsmeddelande skickas när temperaturen i skåpet överstiger +50°C. Skåpet har en inbyggd sockel vilket gör att det smidigt kan flyttas och dras ut ur byggnaden med en palldragare. El och larmsystem kopplas enkelt in med snabbkopplingar vilket även är smidigt om skåpet snabbt måste flyttas då dessa lossnar när man drar i skåpet.

Utöver detta har skåpet även ett automatiskt aerosolsläcksystem som dämpar branden och teknisk ventilation för att hålla nere temperaturen i skåpet vid laddning.   

Tillbehör som kan läggas till vid beställning

1. Relämodul

För att utnyttja skåpets larmsystem fullt ut går det att köpa till en relämodul som kan differentiera larmsignalerna i 4 olika skeenden. I alla dessa steg skickas varningsmeddelanden ut. 

1. Larm 1 aktiveras när temperaturen överstiger +50°C i skåpet.
2. Larm 2 aktiveras när rökdetektorn aktiveras. 
3. Larm 3 aktiveras när temperaturen överstiger +70°C. 
4. Larn 4 aktiveras när skåpet blir strömlöst. 

2. GSM modul 
För vidarebefodran av larm (differentierar ej larmet)

3. 400V kabel 
3-Fas 400V kabel istället för standard 1-fas 230V kabel

4. Extra hyllor och laddplatser
Skåpet kan utrustas med upp till 6 st hyllor med sammanlagt 48 uttag för laddning. 

Konstruktion 
Skåpen är tillverkade i en väldigt robust konstruktion och har en gipsbaserad grundisolering i skikt. Utvändig plåt med reptålig strukturlackering. 

Placering
Vi rekommenderar att skåpen placeras på markplan för att snabbt kunna dras ut vid händelse av brand.
Artikelnummer 680268

Översikt

 • Specifikation
 • Brandklass: EN 1363-1 & EN 14470-1
  Minuter brandskydd: 90
  Elanslutning: 230 V
  Utvändig höjd: 1953 mm
  Utvändig bredd: 1193 mm
  Utvändigt djup: 615 mm
  Invändig höjd: 1647 mm
  Invändig bredd: 1050 mm
  Invändigt djup: 522 mm
  Standardinredning : 4 st flyttbara hyllor , automatisk aerosolsläcksystem , brandlarm med rökdetektor , teknisk ventilation , uppsamlingstråg i botten
  Vikt exkl. invändig utrustning: 424 kg
  Garanti: 2 år
  Maximal belastningsvikt: 600 kg
 • Tillbehör
 • Frakt & Retur
 • Alla leveranser sker i samarbete med vår distributör DB Schenker
  Samtliga leveranser till ombud/gatuplan/godsmottagning är inkluderade i priset. 

  Leverans av paket 


  Privatperson 
  Paket med vikt på högst 20 kg skickas till ett av Schenkers ombud. Paket över 20 kg och med en vikt på högst 30 kg per kolli skickas till hemadressen, leverans kan komma att ske mellan 07-17 vardagar och kunden måste vara hemma för att signera leveransen. På vissa postnummer finns kvällsleverans tillgängligt. Kunden aviseras i god tid före leverans via sms om mobilnummer anges alternativt via telefon om endast hemnummer är tillgängligt. Kunden måste bekräfta angivet datum från Schenker alternativt komma överens om annat datum för att leveransen ska kunna ske.  

  Företag 
  Paket med en vikt om högst 30 kg per kolli skickas direkt till företaget med undantag om det är stationerat på en hemadress, då sker leveransen till ett av Schenkers ombud och en avisering via sms eller telefon går ut till kunden. 

  Observera att leveranser som ankommit terminal måste kunna tas emot av mottagaren inom 4 arbetsdagar för att undvika extra avgifter. 


  Leverans av pall 


  Privatperson 
  Vid köp av varor med en enskild vikt på över 30 kg skickas dessa bandade på pall. Leveransen går in på en av Schenkers terminaler där en avisering via sms om att leveransen är på väg går ut till mottagaren. Först när mottagaren bekräftar angiven dag kommer godset levereras. Leveransen kan komma att ske mellan 07 & 17 vardagar, i vissa fall under ett kortare tidsspann beroende på postnummer. Mottagaren måste vara hemma för att ta emot godset och signera fraktsedeln. Leveransen sker till gatuplan, så tätt inpå adressen som lastbilen kan parkera. 

  Företag 
  Vid köp av varor med en enskild vikt på över 30 kg levereras dessa bandade på pall och går direkt ut till mottagaren. I vissa fall när vi anser det lämpligt aviseras mottagaren och måste då bekräfta angiven leveransdag från Schenker innan godset kan levereras. Leverans sker på vardagar och kan komma att ske mellan 07 & 17, i vissa fall under ett kortare tidsspann beroende på postnummer. Fraktsedeln måste signeras vid leveransen, Schenker ställer alltså inte av gods utan signerad fraktsedel hos mottagaren. 

  Observera att leveranser som ankommit terminal måste kunna tas emot av mottagaren inom 4 arbetsdagar för att undvika extra avgifter. 


  OBS! VIKTIG INFO 
  Glöm ej att kontrollera godset vid ankomst för att upptäcka eventuella transportskador. Synliga skador ska noteras av chauffören innan han lämnar platsen. Avemballera godset så snart som möjligt för att upptäcka eventuella dolda skador, dessa ska anmälas till MBG Sweden inom 7 dagar från mottagandet men helst omgående. Mejla till info@mbgsweden.com 

  Returer 
  Om du ångrat köpet eller av andra skäl vill returnera en vara skall detta meddelas MBG Sweden inom 30 dagar. Emballaget ska vara intakt och har du fått en leverans på pall så måste skåpet vara bandat. Vi skickar returetikett/returfraktsedlar och du bokar själv upphämtningen med Schenker den dag som passar dig. Tänk på att upphämtning sker vardagar och kan komma att ske mellan 07-17 eller inom ett mindre tidsspann beroende på postnummer.  Observera att det är kunden som står för returkostnaden. Kontakta oss på info@mbgsweden.com 
Svensk säkerhet sedan 2001

MBG Sweden har varit en ledande aktör inom säkerhetsprodukter och service sedan 2001. Men vi är inte nöjda utan arbetar med ständig förbättring.

MBG Sweden startade med en egen mission – att tänka, designa och konstruera säkerhet själva. Vi förstår våra produkter och kan ge snabb, lokal support. 

Få prisuppgift

Batteriskåp MBG C1200 Pro Gen 2

Logga in