• Servicetekniker i hela landet
 • Fri frakt
 • Sveriges ledande tillverkare
Batteriskåp MBG C600 Gen 2 i gruppen Alla produkter / Kemikalieskåp / Brandisolerat Batteriskåp hos MBG Sweden (680269)
Batteriskåp MBG C600 Gen 2
Batteriskåp MBG C600 Gen 2

Batteriskåp MBG C600 Gen 2

Pris på förfrågan
Förvara litiumbatterier på ett tryggt och säkert sätt i våra batteriskåp MBG C600 Gen 2. Skåpen är brandklassade med 90 minuters skydd för både invändig och utvändig brand. Dem har inbyggt brandlarm med rökdetektor som larmar om temperaturen överstiger +50°C i skåpet och ger därmed väldigt bra förutsättningar för att minimera skadorna som kan uppstå vid rökutveckling och brand.  

Användningsområde
Litiumbatteriet är ett av dem vanligaste batterierna som används idag. Dem finns bland annat i elektriska verktyg, trädgårdsredskap och elcyklar. Något som används dagligen i många verksamheter. Den höga energitätheten i batterierna medför en risk vid både förvaring och laddning. Batterierna kan bland annat gå i termisk rusning och plötsligt börja brinna eller explodera. Sker detta kan stora värden gå förlorade om inte batterierna är förvarade på ett säkert sätt. I batteriskåp MBG C600 Gen 2 finns laddplatser för totalt 16 st batterier. Eftersom skåpet är smalt och bygger på höjden kan det passa bra för en lokal som saknar stora utrymmen. 

Brandklassning 
Skåpen har ett skydd mot både invändig brand och utvändig brand i 90 minuter och är brandklassade enligt EN 1363-1 & EN 14470-1. 

Utrustning
Som standard är Batteriskåp MBG C600 Gen 2 utrustat med 4 st flyttbara hyllor. 2 stycken lodrätt monterade grenuttag (jordade) för laddning med 8 st uttag vardera. Uppsamlingstråg i botten. Dörren är utrustad med ett nyckellås som hindrar obehörig åtkomst och stöld. Skåpet har inbyggt brandlarm med rökdetektor som kopplas in i fastighetens befintliga larmsystem. Varningsmeddelande skickas när temperaturen i skåpet överstiger +50°C. Skåpet har en inbyggd sockel vilket gör att det smidigt kan flyttas och dras ut ur byggnaden med en palldragare.

Larmsystem och ström till skåpet kopplas enkelt in med snabbkopplingar, dessa lossar automatiskt när man snabbt måste dra ut skåpet vid tillfälle av en eventuell brand. 

Konstruktion 
Skåpen är tillverkade i en väldigt robust konstruktion och har en gipsbaserad grundisolering i skikt. Utvändig plåt med reptålig strukturlackering. 

Placering
Vi rekommenderar att skåpen placeras på markplan för att snabbt kunna dras ut vid händelse av brand.

Tillval 
1.GSM-modul för vidarebefodran av larm.
2. 3-fas 400V kabel istället för standard 230V kabel.
Artikelnummer 680269

Översikt

 • Specifikation
 • Brandklass: EN 1363-1 & EN 14470-1
  Minuter brandskydd: 90
  Elanslutning: 230 V grenuttag
  Utvändig höjd: 1953 mm
  Utvändig bredd: 599 mm
  Utvändigt djup: 615 mm
  Invändig höjd: 1647 mm
  Invändig bredd: 450 mm
  Invändigt djup: 522 mm
  Standardinredning : 2 st grenuttag med 10 st uttag vardera , 4 st flyttbara hyllor , brandlarm med rökdetektor , uppsamlingstråg i botten
  Vikt exkl. invändig utrustning: 265 kg
  Garanti: 2 år
  Maximal belastningsvikt: 600 kg
 • Tillbehör
 • Frakt & Retur
 • Alla leveranser sker i samarbete med vår distributör DB Schenker
  Samtliga leveranser till ombud/gatuplan/godsmottagning är inkluderade i priset. 

  Leverans av paket 


  Privatperson 
  Paket med vikt på högst 20 kg skickas till ett av Schenkers ombud. Paket över 20 kg och med en vikt på högst 30 kg per kolli skickas till hemadressen, leverans kan komma att ske mellan 07-17 vardagar och kunden måste vara hemma för att signera leveransen. På vissa postnummer finns kvällsleverans tillgängligt. Kunden aviseras i god tid före leverans via sms om mobilnummer anges alternativt via telefon om endast hemnummer är tillgängligt. Kunden måste bekräfta angivet datum från Schenker alternativt komma överens om annat datum för att leveransen ska kunna ske.  

  Företag 
  Paket med en vikt om högst 30 kg per kolli skickas direkt till företaget med undantag om det är stationerat på en hemadress, då sker leveransen till ett av Schenkers ombud och en avisering via sms eller telefon går ut till kunden. 

  Observera att leveranser som ankommit terminal måste kunna tas emot av mottagaren inom 4 arbetsdagar för att undvika extra avgifter. 


  Leverans av pall 


  Privatperson 
  Vid köp av varor med en enskild vikt på över 30 kg skickas dessa bandade på pall. Leveransen går in på en av Schenkers terminaler där en avisering via sms om att leveransen är på väg går ut till mottagaren. Först när mottagaren bekräftar angiven dag kommer godset levereras. Leveransen kan komma att ske mellan 07 & 17 vardagar, i vissa fall under ett kortare tidsspann beroende på postnummer. Mottagaren måste vara hemma för att ta emot godset och signera fraktsedeln. Leveransen sker till gatuplan, så tätt inpå adressen som lastbilen kan parkera. 

  Företag 
  Vid köp av varor med en enskild vikt på över 30 kg levereras dessa bandade på pall och går direkt ut till mottagaren. I vissa fall när vi anser det lämpligt aviseras mottagaren och måste då bekräfta angiven leveransdag från Schenker innan godset kan levereras. Leverans sker på vardagar och kan komma att ske mellan 07 & 17, i vissa fall under ett kortare tidsspann beroende på postnummer. Fraktsedeln måste signeras vid leveransen, Schenker ställer alltså inte av gods utan signerad fraktsedel hos mottagaren. 

  Observera att leveranser som ankommit terminal måste kunna tas emot av mottagaren inom 4 arbetsdagar för att undvika extra avgifter. 


  OBS! VIKTIG INFO 
  Glöm ej att kontrollera godset vid ankomst för att upptäcka eventuella transportskador. Synliga skador ska noteras av chauffören innan han lämnar platsen. Avemballera godset så snart som möjligt för att upptäcka eventuella dolda skador, dessa ska anmälas till MBG Sweden inom 7 dagar från mottagandet men helst omgående. Mejla till info@mbgsweden.com 

  Returer 
  Om du ångrat köpet eller av andra skäl vill returnera en vara skall detta meddelas MBG Sweden inom 30 dagar. Emballaget ska vara intakt och har du fått en leverans på pall så måste skåpet vara bandat. Vi skickar returetikett/returfraktsedlar och du bokar själv upphämtningen med Schenker den dag som passar dig. Tänk på att upphämtning sker vardagar och kan komma att ske mellan 07-17 eller inom ett mindre tidsspann beroende på postnummer.  Observera att det är kunden som står för returkostnaden. Kontakta oss på info@mbgsweden.com 
Svensk säkerhet sedan 2001

MBG Sweden har varit en ledande aktör inom säkerhetsprodukter och service sedan 2001. Men vi är inte nöjda utan arbetar med ständig förbättring.

MBG Sweden startade med en egen mission – att tänka, designa och konstruera säkerhet själva. Vi förstår våra produkter och kan ge snabb, lokal support. 

Få prisuppgift

Batteriskåp MBG C600 Gen 2

Logga in