• Servicetekniker i hela landet
 • Fri frakt
 • Sveriges ledande tillverkare
Batteriskåp MBG C300 i gruppen Alla produkter / Kemikalieskåp / Brandisolerat Batteriskåp hos MBG Sweden (680257)
Batteriskåp MBG C300
Batteriskåp MBG C300
Batteriskåp MBG C300

Batteriskåp MBG C300

Pris på förfrågan

I våra batteriskåp MBG C300 förvarar och laddar ni verksamhetens litiumbatterier på ett tryggt och säkert sätt. Skåpen är brandklassade med 90 minuters brandskydd för både invändig och utvändig brand. Tillsammans med den inbyggda rökdetektorn som larmar vid rökutveckling inuti skåpet ger detta ett mycket bra skydd som minskar risken för skador av egendom vid brand.

Användningsområde
Litiumbatteriet är ett av dem vanligaste batterierna som används idag. Dem finns bland annat i elektriska verktyg, trädgårdsredskap och elcyklar. Något som används dagligen i många verksamheter. Den höga energitätheten i batterierna medför en risk vid både förvaring och laddning. Batterierna kan bland annat gå i termisk rusning och plötsligt börja brinna eller explodera. Sker detta kan stora värden gå förlorade om inte batterierna är förvarade på ett säkert sätt. Våra C300 skåp är anpassade för verksamheten som hanterar ett mindre antal batterier, här finns totalt 8 st laddningsplatser. Det är ett smidigt litet skåp som kan placeras exempelvis under arbetsbänken för att utnyttja utrymmet maximalt. 

Brandklassning 
Skåpen har ett skydd mot både invändig brand och utvändig brand i 90 minuter och är brandklassade enligt EN 1363-1 & EN 14470-1. 

Utrustning
Som standard är Batteriskåp MBG C300 utrustat med 1 utdragbar låda och 1 utdragbar hylla. 2 stycken jordade grenuttag för laddning med 4 st uttag vardera. Den utdragbara dörren är utrustad med nyckellås för skydd mot obehörig åtkomst och stöld. Skåpet har inbyggt brandlarm med rökdetektor som kopplas in i fastighetens befintliga larmsystem. Larmet skickar varningsmeddelande när temperaturen i skåpet överstiger +50°C. Den inbyggda sockeln gör det smidigt att flytta skåpet och dra ut det ur byggnaden med en palldragare. 

Skåpet har snabbkopplingar för inkoppling till strömuttag och larmsystem vilket gör det användarvänligt och smidigt i händelse av brand när skåpet snabbt måste ut ur byggnaden, kopplingarna lossnar då automatiskt när man drar i dem.

Konstruktion 
Skåpen är tillverkade i en väldigt robust konstruktion och har en gipsbaserad grundisolering i skikt. Utvändig plåt med reptålig strukturlackering. Dörren stängs automatiskt vid en invändig temperatur på + 50°C. 

Placering
Vi rekommenderar att skåpen placeras på markplan för att snabbt kunna dras ut vid händelse av brand. 

Tillval
1. GSM-modul för vidarebefordran av larm. 
2. 3-fas 400V kabel istället för standard 230V kabel

Artikelnummer 680257

Översikt

 • Specifikation
 • Brandklass: EN 1363-1 & EN 14470-1
  Minuter brandskydd: 90
  Elanslutning: 230 V grenuttag
  Utvändig höjd: 780 mm
  Utvändig bredd: 592 mm
  Utvändigt djup: 570 mm
  Invändig höjd: 580 mm
  Invändig bredd: 470 mm
  Invändigt djup: 450 mm
  Standardinredning : 1 utdragbar hylla , 1 utdragbar låda , 2 grenuttag med 4 uttag vardera , brandlarm med rökdetektor
  Vikt exkl. invändig utrustning: 130 kg
  Garanti: 2 år
  Maximal belastningsvikt: 300 kg
 • Tillbehör
 • Frakt & Retur
 • Alla leveranser sker i samarbete med vår distributör DB Schenker
  Samtliga leveranser till ombud/gatuplan/godsmottagning är inkluderade i priset. 

  Leverans av paket 


  Privatperson 
  Paket med vikt på högst 20 kg skickas till ett av Schenkers ombud. Paket över 20 kg och med en vikt på högst 30 kg per kolli skickas till hemadressen, leverans kan komma att ske mellan 07-17 vardagar och kunden måste vara hemma för att signera leveransen. På vissa postnummer finns kvällsleverans tillgängligt. Kunden aviseras i god tid före leverans via sms om mobilnummer anges alternativt via telefon om endast hemnummer är tillgängligt. Kunden måste bekräfta angivet datum från Schenker alternativt komma överens om annat datum för att leveransen ska kunna ske.  

  Företag 
  Paket med en vikt om högst 30 kg per kolli skickas direkt till företaget med undantag om det är stationerat på en hemadress, då sker leveransen till ett av Schenkers ombud och en avisering via sms eller telefon går ut till kunden. 

  Observera att leveranser som ankommit terminal måste kunna tas emot av mottagaren inom 4 arbetsdagar för att undvika extra avgifter. 


  Leverans av pall 


  Privatperson 
  Vid köp av varor med en enskild vikt på över 30 kg skickas dessa bandade på pall. Leveransen går in på en av Schenkers terminaler där en avisering via sms om att leveransen är på väg går ut till mottagaren. Först när mottagaren bekräftar angiven dag kommer godset levereras. Leveransen kan komma att ske mellan 07 & 17 vardagar, i vissa fall under ett kortare tidsspann beroende på postnummer. Mottagaren måste vara hemma för att ta emot godset och signera fraktsedeln. Leveransen sker till gatuplan, så tätt inpå adressen som lastbilen kan parkera. 

  Företag 
  Vid köp av varor med en enskild vikt på över 30 kg levereras dessa bandade på pall och går direkt ut till mottagaren. I vissa fall när vi anser det lämpligt aviseras mottagaren och måste då bekräfta angiven leveransdag från Schenker innan godset kan levereras. Leverans sker på vardagar och kan komma att ske mellan 07 & 17, i vissa fall under ett kortare tidsspann beroende på postnummer. Fraktsedeln måste signeras vid leveransen, Schenker ställer alltså inte av gods utan signerad fraktsedel hos mottagaren. 

  Observera att leveranser som ankommit terminal måste kunna tas emot av mottagaren inom 4 arbetsdagar för att undvika extra avgifter. 


  OBS! VIKTIG INFO 
  Glöm ej att kontrollera godset vid ankomst för att upptäcka eventuella transportskador. Synliga skador ska noteras av chauffören innan han lämnar platsen. Avemballera godset så snart som möjligt för att upptäcka eventuella dolda skador, dessa ska anmälas till MBG Sweden inom 7 dagar från mottagandet men helst omgående. Mejla till info@mbgsweden.com 

  Returer 
  Om du ångrat köpet eller av andra skäl vill returnera en vara skall detta meddelas MBG Sweden inom 30 dagar. Emballaget ska vara intakt och har du fått en leverans på pall så måste skåpet vara bandat. Vi skickar returetikett/returfraktsedlar och du bokar själv upphämtningen med Schenker den dag som passar dig. Tänk på att upphämtning sker vardagar och kan komma att ske mellan 07-17 eller inom ett mindre tidsspann beroende på postnummer.  Observera att det är kunden som står för returkostnaden. Kontakta oss på info@mbgsweden.com 
Svensk säkerhet sedan 2001

MBG Sweden har varit en ledande aktör inom säkerhetsprodukter och service sedan 2001. Men vi är inte nöjda utan arbetar med ständig förbättring.

MBG Sweden startade med en egen mission – att tänka, designa och konstruera säkerhet själva. Vi förstår våra produkter och kan ge snabb, lokal support. 

Få prisuppgift

Batteriskåp MBG C300

Logga in