• Servicetekniker i hela landet
 • Fri frakt
 • Sveriges ledande tillverkare
Avmagnetiseringsmaskin MBG Degausser i gruppen Alla produkter / Avmagnetiseringsmaskin hos MBG Sweden (3039)
Avmagnetiseringsmaskin MBG Degausser

Avmagnetiseringsmaskin MBG Degausser

Pris på förfrågan

Läckage/stöld av konfidentiell information är nuförtiden en av de största riskerna för företag vid skrotning eller återlämning av datorer. Avmagnetiseringsmaskin MBG Degausser innehåller den senaste tekniken och är världens mest kompakta, lättaste och effektivaste degausser i sin kategori.  

Användningsområde
Maskinen uppfyller behoven hos företag/statliga myndigheter för radering av konfidentiell information efter användninng av datorer. Tack vare att den är portabel är den även ett riktigt bra hjälpmedel för företag som hyr ut tjänster för radering av data. Den kan enkelt transporteras för användning på plats hos kunder.

Funktioner 
Maskinen raderar digital data på alla funktionella och icke-funktionella magnetiska medier inklusive PMR/LMR hårddiskar och kasetter oavsett datakapacitet eller gränssnittstyp. MBG Degausser mäter mediernas magnetfält och eliminerar på så sätt all data, därefter kan denna data inte återställas. Även servospår raderas, därför kan medier som använder sådana (ex.hårddiskar) inte heller återställas. Eftersom en programvara inte behöver användas för att radera data är systemet inte beroende av opretivsystemet. 

Säkerhet
Maskinen producerar cirka 20000 gauss-fält i ett patenterat raderingssystem, en zonkonstruktion. Detta möjliggör egenskaper och prestanda som ligger på toppnivå för NSA-listade avmagnetiserings apparater. Degaussern har testats för att validera säker drift med låg nivå av fältläckage. 

Enkel användning
Maskinen är enkel att använda, man matar in materialet i maskinen/kammaren, trycker på "erase" knappen och matar sedan ut. En LCD display på framsidan visar det totala antalet raderingar och den magnetiska flödestätheten som använts för raderingen. Vid kammarens dörrkant sitter en blinkande lampa som bekräftar att magnetfält genereras/maskinen är i drift. Skulle den magnetiska flödestätheten sjunka under ett visst värde larmar maskinen genom ljus från en LED-lampa. MBG Degausser är utrustad med en kylfläkt om behov av kyla uppstår under driften. När man matat in material och stängt dörren låses den automatiskt för att användaren inte ska kunna föra in handen eller få ut materialet. 


Tekniska specifikationer 


Myndighetsstandarder/Government standards:
Uppfyller PCI DSS, datasäkerhetsstandard, NIST:s riktlinjer, NIST SP 800-36, NIST SP 800-88,
HIPAA, PIPEDA, GLBA (Gramm-Leach-Bliley Act) och California Senate Bill 1386 standard.

Chamber Size/Maximum Media Size.
Storlek på kammare/maximal storlek på media: H: 45 mm B: 114 mm D: 231 mm 

Erasure Section Dimensions
Storlek på raderingssektionen: H: 43 mm B: 106 mm D: 162 mm  

Target Magnetic Media Eraser: : 3,5" och 2,5" HDD, LTO, DDS/DAT, AIT, FD

Compatible HD Recording
Kompatibel HD-inspelning: LMR & PMR

Tid för radering av data:  0,1 sek.

Uppladdningstid efter radering: 15 sek.

Genomströmning 3,5" HDD - 2,3" HDD :  240/timme - 1920/timme

Genererat magnetfält: 1592 KA/m (ca. 20000 Oe)

Strömkälla: AC100 / 115 / 200 / 220 / 240V. 50/60 Hz

Strömförbrukning vid laddning - stand by: 115V / 14A - 115V / 1A

Driftsmiljö temperatur: 5-35 °C, Luftfuktighet: 20-80 %.

Artikelnummer 3039

Översikt

 • Specifikation
 • Utvändig höjd: 284 mm
  Utvändig bredd: 332 mm
  Utvändigt djup: 630 mm
  Färg: svart
  Vikt: 46 kg
  Garanti: 2 år
 • Tillbehör
 • Frakt & Retur
 • Alla leveranser sker i samarbete med vår distributör DB Schenker
  Samtliga leveranser till ombud/gatuplan/godsmottagning är inkluderade i priset. 

  Leverans av paket 


  Privatperson 
  Paket med vikt på högst 20 kg skickas till ett av Schenkers ombud. Paket över 20 kg och med en vikt på högst 30 kg per kolli skickas till hemadressen, leverans kan komma att ske mellan 07-17 vardagar och kunden måste vara hemma för att signera leveransen. På vissa postnummer finns kvällsleverans tillgängligt. Kunden aviseras i god tid före leverans via sms om mobilnummer anges alternativt via telefon om endast hemnummer är tillgängligt. Kunden måste bekräfta angivet datum från Schenker alternativt komma överens om annat datum för att leveransen ska kunna ske.  

  Företag 
  Paket med en vikt om högst 30 kg per kolli skickas direkt till företaget med undantag om det är stationerat på en hemadress, då sker leveransen till ett av Schenkers ombud och en avisering via sms eller telefon går ut till kunden. 

  Observera att leveranser som ankommit terminal måste kunna tas emot av mottagaren inom 4 arbetsdagar för att undvika extra avgifter. 


  Leverans av pall 


  Privatperson 
  Vid köp av varor med en enskild vikt på över 30 kg skickas dessa bandade på pall. Leveransen går in på en av Schenkers terminaler där en avisering via sms om att leveransen är på väg går ut till mottagaren. Först när mottagaren bekräftar angiven dag kommer godset levereras. Leveransen kan komma att ske mellan 07 & 17 vardagar, i vissa fall under ett kortare tidsspann beroende på postnummer. Mottagaren måste vara hemma för att ta emot godset och signera fraktsedeln. Leveransen sker till gatuplan, så tätt inpå adressen som lastbilen kan parkera. 

  Företag 
  Vid köp av varor med en enskild vikt på över 30 kg levereras dessa bandade på pall och går direkt ut till mottagaren. I vissa fall när vi anser det lämpligt aviseras mottagaren och måste då bekräfta angiven leveransdag från Schenker innan godset kan levereras. Leverans sker på vardagar och kan komma att ske mellan 07 & 17, i vissa fall under ett kortare tidsspann beroende på postnummer. Fraktsedeln måste signeras vid leveransen, Schenker ställer alltså inte av gods utan signerad fraktsedel hos mottagaren. 

  Observera att leveranser som ankommit terminal måste kunna tas emot av mottagaren inom 4 arbetsdagar för att undvika extra avgifter. 


  OBS! VIKTIG INFO 
  Glöm ej att kontrollera godset vid ankomst för att upptäcka eventuella transportskador. Synliga skador ska noteras av chauffören innan han lämnar platsen. Avemballera godset så snart som möjligt för att upptäcka eventuella dolda skador, dessa ska anmälas till MBG Sweden inom 7 dagar från mottagandet men helst omgående. Mejla till info@mbgsweden.com 

  Returer 
  Om du ångrat köpet eller av andra skäl vill returnera en vara skall detta meddelas MBG Sweden inom 30 dagar. Emballaget ska vara intakt och har du fått en leverans på pall så måste skåpet vara bandat. Vi skickar returetikett/returfraktsedlar och du bokar själv upphämtningen med Schenker den dag som passar dig. Tänk på att upphämtning sker vardagar och kan komma att ske mellan 07-17 eller inom ett mindre tidsspann beroende på postnummer.  Observera att det är kunden som står för returkostnaden. Kontakta oss på info@mbgsweden.com 
Svensk säkerhet sedan 2001

MBG Sweden har varit en ledande aktör inom säkerhetsprodukter och service sedan 2001. Men vi är inte nöjda utan arbetar med ständig förbättring.

MBG Sweden startade med en egen mission – att tänka, designa och konstruera säkerhet själva. Vi förstår våra produkter och kan ge snabb, lokal support. 

Få prisuppgift

Avmagnetiseringsmaskin MBG Degausser

Logga in