• Servicetekniker i hela landet
 • Fri frakt
 • Sveriges ledande tillverkare
Nato-Ready
Dokumentförstörare MBG Cyclone HS i gruppen Alla produkter / Dokumentförstörare / Dokumentförstörare Nato ready hos MBG Sweden (3046)
Dokumentförstörare MBG Cyclone HS
Dokumentförstörare MBG Cyclone HS
Dokumentförstörare MBG Cyclone HS
Dokumentförstörare MBG Cyclone HS
Dokumentförstörare MBG Cyclone HS

Dokumentförstörare MBG Cyclone HS

Pris på förfrågan
Dokumentförstörare MBG Cyclone är en multifunktionell maskin som kan förstöra 500 papper åt gången men som även förstör andra typer av material som exempelvis datamedia. Den kan strimla materialen till olika partikelstorlekar för att uppfylla önskad säkerhetsnivå. 

Användningsområde
Idealisk maskin på större kontor/myndigheter där man har behov av att kunna förstöra stora mängder säkerhetsklassade dokument på ett effektivt sätt. Maskinen kan även användas för destruering av kartong, disketter, Blu-Ray, CD, DVD, kredit/ID kort mm. 

Funktioner
MBG Cyclone har ett innovativt rivsystem baserat på en turbin i kombination med höghastighetsroterande blad. Motorn är högeffektiv och energisnål, utrustad med överhettningsskydd. Det integrerade vakumsystemet ger användaren en ren och dammfri arbetsmiljö. Utrustad med nödstopp för att garantera säker användning. 

2 olika säkerhetsnivåer
Man kan själv välja vilken säkerhetsnivå man vill uppnå genom att välja strimlingsstorlek på partiklarna. Till maskinen medföljer 2 st "screens" (metallplåtar) som enkelt kan bytas beroende på vilken säkerhetsnivå man önskar, nivå 5 motsvarar P-5, P-6 & nivå 6 motsvarar P-7. Bytet av plåten görs enkelt av användaren och tar endast några minuter. Maskinen är godkänd enligt Nato standard. 

Användarvänlig
Maskinen är enkel att använda med manuell start och automatisk stop med stand-by funktion. Man startar med knappen på kontrollpanelen, lägger i pappren och/eller andra material och sen kan man lämna maskinen. Den förstör automatiskt allting och går sen in i stand-by läge när strimlingen är klar. Ingen oljning av skärknivarna eller smörjning av maskinen behövs. Lastmätaren på maskinen mäter aktuell belastning på turbinen och bladen och visar användaren strimlingskapaciteten under intensivt och kontinuerligt arbete. Maskinen stannar automatisk och blinkar när påsen är full och behöver bytas ut.


Teknisk specifikation 

Säkerhetsnivå: P-5, P-6 & P-7
Inmatningsstorlek: 325 x 220 mm

Inmatningsmängd: upp till 500 papper (A4 format 70 gram)
Kapacitet: upp till 420 Kg/h
Volym på behållaren: 400 liter
Ljudnivå: 75-85 dB(A)
Spänning: 380/400V 3 FAS 
Effekt: 6 KW

Produktblad 
Ladda ner produktblad 

Artikelnummer 3046

Översikt

 • Specifikation
 • Certifiering: ISO/IEC 2196 (DIN66399) P-5, P-6, P-7
  Certifikat: CPNI godkänd. , ETL - CB - CE , Godkänd enligt Nato standard. , NSA EPL , Uppfyller standarderna för ASIO-Australian Security Intelligence Organisation - T4 Protective Security.
  Utvändig höjd: 2100 mm
  Utvändig bredd: 800 mm
  Utvändigt djup: 2120 mm
  Volym: 400 L
  Färg: Vit
  Vikt: 440 kg
  Garanti: 2 år
 • Tillbehör
 • Komprimator MBG Cyclone C-500
  1480 x 1000 x 600 mm
  Pris på förfrågan
  0 SEK exkl. moms
 • Frakt & Retur
 • Alla leveranser sker i samarbete med vår distributör DB Schenker
  Samtliga leveranser till ombud/gatuplan/godsmottagning är inkluderade i priset. 

  Leverans av paket 


  Privatperson 
  Paket med vikt på högst 20 kg skickas till ett av Schenkers ombud. Paket över 20 kg och med en vikt på högst 30 kg per kolli skickas till hemadressen, leverans kan komma att ske mellan 07-17 vardagar och kunden måste vara hemma för att signera leveransen. På vissa postnummer finns kvällsleverans tillgängligt. Kunden aviseras i god tid före leverans via sms om mobilnummer anges alternativt via telefon om endast hemnummer är tillgängligt. Kunden måste bekräfta angivet datum från Schenker alternativt komma överens om annat datum för att leveransen ska kunna ske.  

  Företag 
  Paket med en vikt om högst 30 kg per kolli skickas direkt till företaget med undantag om det är stationerat på en hemadress, då sker leveransen till ett av Schenkers ombud och en avisering via sms eller telefon går ut till kunden. 

  Observera att leveranser som ankommit terminal måste kunna tas emot av mottagaren inom 4 arbetsdagar för att undvika extra avgifter. 


  Leverans av pall 


  Privatperson 
  Vid köp av varor med en enskild vikt på över 30 kg skickas dessa bandade på pall. Leveransen går in på en av Schenkers terminaler där en avisering via sms om att leveransen är på väg går ut till mottagaren. Först när mottagaren bekräftar angiven dag kommer godset levereras. Leveransen kan komma att ske mellan 07 & 17 vardagar, i vissa fall under ett kortare tidsspann beroende på postnummer. Mottagaren måste vara hemma för att ta emot godset och signera fraktsedeln. Leveransen sker till gatuplan, så tätt inpå adressen som lastbilen kan parkera. 

  Företag 
  Vid köp av varor med en enskild vikt på över 30 kg levereras dessa bandade på pall och går direkt ut till mottagaren. I vissa fall när vi anser det lämpligt aviseras mottagaren och måste då bekräfta angiven leveransdag från Schenker innan godset kan levereras. Leverans sker på vardagar och kan komma att ske mellan 07 & 17, i vissa fall under ett kortare tidsspann beroende på postnummer. Fraktsedeln måste signeras vid leveransen, Schenker ställer alltså inte av gods utan signerad fraktsedel hos mottagaren. 

  Observera att leveranser som ankommit terminal måste kunna tas emot av mottagaren inom 4 arbetsdagar för att undvika extra avgifter. 


  OBS! VIKTIG INFO 
  Glöm ej att kontrollera godset vid ankomst för att upptäcka eventuella transportskador. Synliga skador ska noteras av chauffören innan han lämnar platsen. Avemballera godset så snart som möjligt för att upptäcka eventuella dolda skador, dessa ska anmälas till MBG Sweden inom 7 dagar från mottagandet men helst omgående. Mejla till info@mbgsweden.com 

  Returer 
  Om du ångrat köpet eller av andra skäl vill returnera en vara skall detta meddelas MBG Sweden inom 30 dagar. Emballaget ska vara intakt och har du fått en leverans på pall så måste skåpet vara bandat. Vi skickar returetikett/returfraktsedlar och du bokar själv upphämtningen med Schenker den dag som passar dig. Tänk på att upphämtning sker vardagar och kan komma att ske mellan 07-17 eller inom ett mindre tidsspann beroende på postnummer.  Observera att det är kunden som står för returkostnaden. Kontakta oss på info@mbgsweden.com 
Svensk säkerhet sedan 2001

MBG Sweden har varit en ledande aktör inom säkerhetsprodukter och service sedan 2001. Men vi är inte nöjda utan arbetar med ständig förbättring.

MBG Sweden startade med en egen mission – att tänka, designa och konstruera säkerhet själva. Vi förstår våra produkter och kan ge snabb, lokal support. 

Få prisuppgift

Dokumentförstörare MBG Cyclone HS

Logga in